LAUFEN PRO

De Zwitserse ontwerper van LAUFEN pro, Peter Wirz, van ontwerpstudio Vetica heeft een badkamerlijn ontworpen die optimaal voldoet aan de eisen van het keramische fabricageproces. Deze lijn bewijst dat minimalistische vormen, een hoge kwaliteit en een optimale functionaliteit niet duur hoeven te zijn als ze doordacht zijn gemaakt. Het democratische design van LAUFEN pro is het moderne antwoord op de eis dat iedereen recht heeft op mooie vormen.

LAUFEN pro is onderverdeeld in twee productlijnen: A en B. A staat voor de designlijn met architecturale ambities, B staat voor een basislijn in de collectie LAUFEN pro. In totaal 34 wastafels, 18 wc's, bidets en bijpassende badkuipen - niet te vergeten de exclusieve meubellijn van LAUFEN pro - kunnen onderling gecombineerd worden en bieden slimme oplossingen voor alle doeleinden en situaties. De lijn wordt gecompleteerd door barrièrevrije wastafels en wc's - die voldoen aan DIN 1840 - van het assortiment LAUFEN pro liberty.

PETER WIRZ OVER LAUFEN PRO

"Het idee achter LAUFEN pro was om een betaalbaar designproduct te ontwikkelen waarbij tevens het keramische fabricageproces geoptimaliseerd werd... Ik vind dat we goed in onze opzet geslaagd zijn. LAUFEN pro is een stijlvol voorbeeld van hoe een unieke stijl bereikt kan worden met eenvoudige middelen. We hebben ons met name laten inspireren door twee basisvormen: het vierkant en de cirkel. Zo hebben we zelfs een zeer uitgebreide en samenhangende keramische lijn en meubellijn als LAUFEN pro kunnen ontwerpen, met een maximale herkenbaarheid.