ILBAGNOALESSI DOT

ILBAGNOALESSI dOt is een perfect uitgebalanceerde verzameling van producten die niet de aandacht afleiden van het werkelijke doel van de badkamer: de reiniging van lichaam en geest. "Alle producten zijn voornamelijk gewijd aan ontspanning", vertelt de Nederlandse architect en ontwerper Wiel Arets. Deze serie werd, net als zijn soulmate, ILBAGNOALESSI One gecreëerd in nauwe samenwerking met de Italiaanse designorganisatie, Alessi.

Het visuele kenmerk van de stijlvolle wastafels, douchebakken en baden, closets, bidets, meubels en accessoires is de "dot", een ronde uitsparing, dat vrijwel elk object in de serie siert - en is tegelijkertijd een functioneel detail. De wastafels en baden hebben een minimalistisch charisma, met ultra gladde oppervlakken, maar een uitstraling van een architectonisch object. Deze oppervlakken nodigen uit om badkamer accessoires neer te zetten. "Het samenstellen van het ensemble is gebaseerd op de individuele sterke punten van de afzonderlijke producten. Elk van hen moet zijn doel volbrengen, zonder dominant te zijn in het geheel".

WIEL ARETS

"Bij het ontwerpen van de ILBAGNOALESSI dOt-collectie is er alles aan gedaan om te zorgen dat de afzonderlijke elementen niet afleiden van het oorspronkelijke doel: het reinigen van het lichaam... De compositie van het geheel is gebaseerd op de individuele kracht van de onderdelen. Elk van deze onderdelen moet zijn rol vervullen zonder dominant te worden in het proces. Alle objecten moeten tot in het kleinste detail in het teken staan van de ontspanning. De formele compositie is zeer subtiel en is voor elk object hetzelfde, zodat het object zelf het eerste is wat je opvalt. Pas in tweede instantie zie je hoe perfect elk object is afgestemd op zijn beoogde gebruik."

Gerelateerde video's