ILBAGNOALESSI ONE

ILBAGNOALESSI One is een badkamerontwerp dat al jaren de woondesign wereld heeft betoverd: Het wordt gekenmerkt door een tijdloze vorm, sprankelende fantasie en een vleugje excentriciteit. Dit design award winnende ensemble is de creatie van de Italiaanse sterontwerper, Stefano Giovannoni.

De keramische elementen van een badkamer worden beschouwd als de stijlbepalers van de badkamer - in het geval van ILBAGNOALESSI One spelen zij een unieke dominante rol in het badkamerontwerp: Het visuele anker en sleutel designelement van ILBAGNOALESSI One is de vloerstaande wastafel, liefdevol Tam-Tam genoemd - door haar gelijkenis met een trommel. Dit keramische voorwerp met organische vorm, gegoten uit één stuk, is momenteel één van de meest indrukwekkende keramische producten voor de badkamer op de markt - met een Design Plus award om het te bewijzen. De andere wastafels, het indrukwekkende bad, de keramische douchebak, de closets, bidets en urinoirs uit de collectie spreken dezelfde zinnelijke designtaal - en definiëren een vrouwelijke stijl in de badkamer.

STEFANO GIOVANNONI

"Al vanaf het begin van het Alessi-badkamerproject stond mij het beeld voor ogen van water dat de steen polijst. Ik heb geprobeerd dit symbool te verwerken in verscheidene onderdelen van de badkamer. Het komt vooral duidelijk naar voren in het keramische sanitair, dat eigenlijk altijd dicht bij dit archetypische symbool staat. Het andere symbool dat we hebben gebruikt, is de buis: het andere element dat water bruikbaar maakt. Het buissymbool komt terug in de vorm van de kranen en wordt gecombineerd met een weerspiegelend oppervlak, dat weer doet denken aan water. En zo is de cirkel rond."

Gerelateerde video's