PALOMBA COLLECTION

Het ontwerp van de LAUFEN Palomba Collection herinnert aan kleine inhammen of kiezels gevormd door de eeuwige beweging van de zee, vakkundig omgezet in keramiek. Alle elementen van de collectie zijn in harmonie met elkaar doordat elk van hen de handtekening draagt van het Italiaanse ontwerpersduo, Ludovica+Roberto Palomba.

Toch is het karakter van het ontwerp niet nauwkeurig vastgesteld, maar zweeft tussen geometrische en organische vormen. Het onderliggende concept is de door de mens gemaakte kubus, uitgehold en afgerond door de elementaire kracht van water - de zee als inspirerende kracht. Echter, de wastafels, baden, douchebakken, closets, bidets en meubels van de Palomba Collection behalen niet de absolute status van een volledig geïntegreerde badkamer. Trouw aan de geest van de collectie, lenen deze designobjecten zich voor spannende combinaties: zowel binnen de collectie als met LAUFEN producten van een bijpassende design. Een stroom van nieuwe designoplossingen, een toevoeging aan de Palomba Collection.

LUDOVICA+ROBERTO PALOMBA OVER DE PALOMBA COLLECTION

"We zijn een paar jaar geleden gestart met het Palomba Collection-project en het heeft zich sindsdien steeds verder ontwikkeld. Het is als een boek met verschillende hoofdstukken. Toen we een keer op een middag in Sardinië langs het strand liepen in een zware regenbui, viel ons op dat zich door de regen onregelmatig poeltjes vormden in de branding. Zo ontdekten we ons thema en zo ontstond het creatieve idee voor de eerste wastafel... We ontwikkelden een symbiose tussen strenge geometrie en natuur. Aan de ene kant heb je een rechthoek en aan de andere kant een soort natuurlijke kuil die zich daarin heeft gevormd. Het is alsof deze is uitgehold door de beweging van de zee. Het is een grote uitdaging voor ontwerpers om de natuur te introduceren in industriële productieprocessen. Dit soort objecten komt vrijwel geheel voort uit de spanning of interactie tussen dat waar de natuur toe in staat is en het vermogen van de mens."

Gerelateerde video's