LUDOVICA+ROBERTO PALOMBA - PS+A PALOMBA SERAFINI ASSOCIATI

Italiaans design: de succesvolle Italiaanse architecten en designers Ludovica + Roberto Palomba maakten nationaal en internationaal naam met hun ontwerpen.

Ze zijn bekend om hun onconventionele designs voor badkamer, keuken en woonruimtes en zetten zichzelf in Italië op de kaart met hun werk voor merken als Moroso, Poltrona Frau, Cappelini en Boffi. Ze ontwerpen echter ook voor architectonische projecten, creëren decors voor theater en film en stellen tentoonstellingen samen. Hun ongebruikelijke designs vloeien voort uit hun liefde voor architectuur, lifestyle en industriële objecten. Ludovica Serafini en Roberto Palomba studeerden architectuur aan de universiteit van Rome. Hun samenwerking begon in 1994, toen ze de onderneming Palomba Serafini Associati (ps+a) oprichtten. De onderneming is gevestigd in een studio in Milaan.

De PALOMBA COLLECTION is het eerste badkamerproject dat het echtpaar voor LAUFEN realiseerde. In deze collectie van badkamerkeramiek, -accessoires en -meubels vervagen de grenzen tussen mannelijke en vrouwelijke vormen. Ludovica + Roberto Palomba omschrijven dit concept als 'fingerprint of nature' – iets wat intussen kenmerkend is voor de stijl van beide designers, die hier en bij andere designprojecten als gelijkwaardige partners samenwerkten, ieder met evenveel inbreng. Items uit de PALOMBA COLLECTION ontvingen al meerdere prijzen, waaronder de red dot award, de iF product design award en de Design Plus.