ANDREAS DIMITRIADIS - PLATINUMDESIGN

Iedere vorm een duidelijke functie geven: dat is wat Andreas Dimitriadis centraal stelt bij de ontwikkeling van ieder design. Met dit principe als leidraad creëren de eigenaar van de in Stuttgart gevestigde designstudio platinumdesign en zijn tienkoppige team van designers, CAD-specialisten en modelbouwers producten – waaronder voor badkamerspecialist LAUFEN – die de klant toegevoegde waarde bieden en een sterke emotionele aantrekkingskracht hebben.

LAUFEN kent Andreas Dimitriadis al uit zijn tijd bij Phoenix Design, waar hij als projectmanager vele jaren meewerkte aan de ontwikkeling van succesvolle premium badkamerseries en vanaf 2003 ook mede-eigenaar was. Sinds 2007 zet hij deze succesvolle samenwerking voort vanuit zijn eigen designstudio platinumdesign. Hij ontwierp meerdere badkamerseries en een kranenlijn en gaf voor LAUFEN een complete badkamerserie opnieuw vorm. "Ik heb al 16 jaar een nauwe band met Laufen. Er zijn maar weinig huwelijken die zo lang standhouden," zegt Andreas Dimitriadis met een lach. "Ik denk dat het zo goed werkt doordat we allebei een grote passie hebben voor badkamers en keramiek."

Bij Laufen is Dimitriadis gefascineerd door de Zwitserse benadering van design: "Design is bij Laufen een op zichzelf staande producteigenschap," vertelt hij vol enthousiasme. "Het heeft een diepte en inhoud die je kunt voelen. Zelfs de arbeidsprocessen zijn origineel en authentiek." Hij is vooral weg van het materiaal keramiek, dat hij beschouwt als een menselijk, authentiek materiaal met een uniek, eigen karakter. "Keramiek is niet zeer precies of ondraaglijk perfect," legt Dimitriadis uit, "maar is van nature organisch en heeft daardoor overeenkomsten met het menselijk lichaam." Met een glimlach voegt hij toe: "In de badkamer is de mens altijd de maatstaf – design is per slot van rekening niet een op zichzelf staand doel, maar moet de mens dienen.”

Platinumdesign werkt niet alleen aan badkamerdesign, maar creëert onder andere ook telefoons voor Siemens Gigaset, navigatiesystemen voor Navigon en hoogwaardige naaimachines voor Bernina. "Wij zien onszelf als een soort merktolken," legt hij uit, "en concentreren ons op onze klanten en hun economische succes. Ons streven is het merk een uniek gezicht te geven."