TOAN NGUYEN - TOAN NGUYEN STUDIO

Een goede neus voor de trends en ontwikkelingen in maatschappij en milieu, dat is kenmerkend voor het werk van designer Toan Nguyen. Met zijn designstudio, de Toan Nguyen Studio, ontwerpt hij producten die de tijdgeest een tijdloze vorm geven.

Toan Nguyen werd in 1969 geboren in Parijs en studeerde in 1995 af als industrieel ontwerper aan de ENSCI-Les Ateliers in Parijs. Nguyen deed ervaring op in verschillende designstudio's in Parijs, Barcelona en Madrid. Vanaf 1998 werkte hij ongeveer tien jaar als Design Director en Design Partner samen met Antonio Citterio. In deze tien jaar ontstonden designs voor merken als B&B Italia, Flos, Fusital, Guzzini, Iittalla, Kartell, Technogym en Vitra.

In 2008 richtte Toan Nguyen zijn eigen designstudio op in Milaan. De multidisciplinaire Toan Nguyen Studio is gespecialiseerd in het ontwikkelen van designs voor verschillende productsegmenten, van meubels tot aan technologische producten. De partners van de designstudio zijn toonaangevende bedrijven in Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland en de VS, waaronder Accademia, Dedon, Fendi Casa, Lema, Moroso, Urmet Group, Varaschin, Viccarbe, Walter Knoll en Laufen. Samen met Laufen ontwikkelde Toan Nguyen het innovatieve, waterbesparende urinoir Antero en het urinoirschot Cinto.

Toan Nguyen: "Antero bevat een interessante tegenstrijdigheid: het is een object met een zeer intieme functie, maar bevindt zich in een openbare ruimte. We wilden voorkomen dat een rituele handeling waarbij de dimensie van ruimte en tijd voor korte tijd wordt doorbroken, iets normaals wordt. Door het tweedimensionale effect van de simpele geometrische vorm is het object uiterst geschikt om in een reeks te plaatsen, terwijl de driedimensionaliteit van de onderdelen die met het lichaam interageren een zeer natuurlijke en harmonieuze relatie aangaan met de gebruiker.”