PETER WIRZ - VETICA

'Design with the human touch' is het credo van de in Luzern gevestigde designfabriek Vetica. Het interdisciplinaire en internationale team rond de Zwitserse ontwerper Peter Wirz houdt zich bezig met de ontwikkeling van industriële producten in vorm en functie. Het team ziet zichzelf als een ideeënsmederij – niet alleen waar het gaat om design, dat wordt gezien als een interdisciplinair proces binnen een bredere context. Peter Wirz werd in 1960 geboren in Zwitserland en studeerde werktuigbouwkunde. Voordat hij zich richtte op industrieel ontwerpen, was hij een succesvol topatleet. Hij deed twee keer mee aan de Olympische Spelen en werd in 1984 Europees kampioen op de 1500 meter. Sinds 1997 verleent hij zijn service via de Vetica Group aan klanten in Zwitserland, Europa, Azië en verder.

De Vetica Group is actief in een groot aantal branches, van strategie- en merkontwikkeling tot aan productdesign. Sinds 2001 heeft Vetica enkele productlijnen ontwikkeld voor Laufen, waarvan de recentste het internationaal succesvolle 'Laufen pro' is. In overeenstemming met zijn filosofie hield het bureau tijdens de ontwikkeling van 'Laufen pro' nauw contact met het ontwikkelingsteam van Laufen – zo konden de productiekosten worden geoptimaliseerd, terwijl tegelijkertijd een hoogwaardige look werd gecreëerd.

Peter Wirz: "Laufen pro is een designproduct dat doelbewust werd gecreëerd met kostenefficiëntie in het achterhoofd en dat is geoptimaliseerd voor het keramische productieproces."