DUURZAME KWALITEIT

LAUFEN maakt zich sterk voor het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Water is er hier een van. Vandaar dat LAUFEN producten ontwikkelt die een zuinige omgang met water mogelijk maken. Maar ook tijdens het gehele productieproces wordt rekening gehouden met het milieu, door hulpbronnen (energie, grondstoffen en water) op een zo efficiënt mogelijke wijze in te zetten. Voor dit efficiënte gebruik wordt de basis al gelegd tijdens het creëren van nieuwe productconcepten en hun technische ontwikkeling.

In Oostenrijk ontving LAUFEN in 2007 de EMAS-milieuprijs voor zijn uitstekende prestaties op het gebied van milieubescherming. De Zwitserse fabriek in Laufen draagt sinds 2006 het label van het Zwitserse energie-agentschap EnAW. Dit label wordt uitgereikt aan bedrijven die zich actief en geheel vrijwillig inzetten voor klimaatbescherming. LAUFEN zoekt continu naar milieuvriendelijkere oplossingen voor veel van zijn badkamerproducten. Maar de onderneming hecht daarnaast ook grote waarde aan een uitzonderlijke kwaliteit – wat verschillende internationaal erkende productcertificaten en normen bevestigen.

Het Zwitserse Q-Plus-symbool geeft aan dat onze producten voldoen aan de Europese norm en de beproefde, hogere Zwitserse norm. Dit is voor LAUFEN zeer belangrijk, aangezien wij geloven dat alleen duurzame, slijtvaste producten het verdienen om milieuvriendelijk te worden genoemd – voorkomen gaat per slot van rekening voor recyclen. Zo helpt LAUFEN klanten op een milieubewuste wijze te leven en energiekosten te besparen. Onze producten zijn hiervoor voorzien van de nieuwste energie- en waterbesparende technologieën, zoals de nieuwste generatie waterbesparende closets: enkele LAUFEN-closets spoelen door met een optionele 4,5 of 3 liter water, in plaats van de 6 of 3 liter bij conventionele closets.

We hebben ook zeer zuinige urinoirs die voor het doorspoelen slechts 1 liter water nodig hebben. En voor openbare ruimtes hebben we zelfs urinoirs met een speciale onderhoudsvriendelijke sifon: de 0-liter-oplossing. Vanzelfsprekend is deze catalogus met het oog op duurzaamheid gedrukt op FSC-gecertificeerd papier dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

LAUFEN-closets met het groene 4,5/3L-logo voldoen aan alle functionele vereisten die zijn vastgelegd in de internationale normen EN 997 Class 1 Type 5, EN 997 Class 2 en SAI/Wels 4 Stars.

Al in 1997 werden de eerste twee LAUFEN-productievestigingen gecertificeerd conform ISO 14001 en goedgekeurd in overeenstemming met de EMAS-verordening. Beide fabrieken zijn in 2007 onderscheiden met de EMAS-milieuprijs voor hun uitstekende prestaties op het gebied van milieubescherming. Inmiddels zijn alle LAUFEN-productievestigingen gecertificeerd conform de milieu- en kwaliteitsnormen ISO 9001 en ISO 14001.
Sinds 1998 houdt LAUFEN continu toezicht op het gebruik van hulpbronnen in alle interne en externe processen. Met doelgerichte maatregelen en passende investeringen wordt een efficiënt en duurzaam gebruik van de ingezette bedrijfsmiddelen bevorderd. Belangrijke indicatoren op het gebied van milieubescherming bevestigen nu dat de productievestigingen van LAUFEN voldoen aan de wettelijke milieunormen en ze zelfs in de meeste gevallen overtreffen.
Producten met het Q-Plus-certificaat voldoen aan de Europese norm en de beproefde, hogere Zwitserse norm die door suissetec/VSA is vastgelegd. LAUFEN-sanitairproducten voldoen aan deze Zwitserse kwaliteitsnormen en beschikken over het bijbehorende goedkeuringscertificaat.