|

HOTEL & SWIMCLUB ZENDEN, MAASTRICHT, NEDERLAND

Hotel & Swimclub Zenden is gevestigd in drie monumentale panden in de buurt van de Maas in Maastricht. Oorspronkelijk - aan het eind van de jaren zestig - bevond zich in de gebouwen alleen een zwembad en werd hier zwemles gegeven. In de loop der jaren werden ook een hotel en een yogastudio toegevoegd. Toen in 2003 de ruimtelijke grenzen werden bereikt, wendden de eigenaren zich voor een renovatie en reorganisatie tot Wiel Arets Architects.

Het versplinterde programma werd in één iconografisch totaalconcept samengevat. Het resultaat is een volledig wit interieur. Zo en waar nodig werden nieuwe programma-elementen ingevoegd.

Eenmaal binnen in het hotel kunnen gasten in de lounge ontspannen met een drankje, het zwembad bewonderen of genieten van de paarse Japanse esdoorn op het terras, die een mooi contrast vormt met het witte interieur. Vanuit de lounge kunnen gasten afdalen naar de kelder met zijn oorspronkelijke middeleeuwse gewelf, waar het saffierblauwe water van het zwembad lonkt. Bovenaan de trap wachten de gasten negen hotelkamers, ieder met een andere indeling en inrichting. Wat ze gemeen hebben, is het heldere licht dat door de grote ramen naar binnen stroomt en door de stralend witte oppervlakken wordt gereflecteerd.

In de nieuwe kamers werden voorzieningen als douches, closets en kasten samengevoegd in blokken, zodat er meer leefruimte overblijft. Planken en nachtkastjes uit Corian zijn in de wanden geëntegreerd, wastafels zijn op zwevende kasten geplaatst, tv's zijn verborgen achter reflecterend glas en de badkamerdeuren doen ook dienst als spiegel. Donkerpaarse bedden en stoelen steken af tegen de witte, aan de wand bevestigde meubels, witte keramische wastafels, randloze spiegels en ronde lampen uit de ILBAGNOALESSI dOt-badkamercollectie van de architect. Binnen dit minimalistische designconcept hebben gasten de vrijheid om hun eigen persoonlijke stempel op de ruimte te drukken, net als in hun eigen huis.

Architecten

Voltooid

Locatie

LAUFEN-producten

Wiel Arets Architects

2009

Maastricht, Nederland

ILBAGNOALESSI dOt wastafels, badkuipen, spiegels en lampen

|