OVER ONS

De persoonlijkheid van dit zeer traditionele Zwitserse merk weerspiegelt een symbiose van design, kwaliteit en functionaliteit. LAUFEN, het premium merk onder de Roca paraplu, is een van 's werelds toonaangevende fabrikanten met een wereldwijd distributienetwerk.

De kerncompetentie van het bedrijf is de kennis op het gebied van sanitairproductie. Al meer dan 130 jaar maakt het merk LAUFEN gebruik van het oudste kneedbare materiaal dat de mens kent om innovatieve sanitaire producten te maken in ultramoderne fabrieken met de legendarische Zwitserse precisie. De kennis van de badkamer als geheel ontwikkelde zich uit de competentie van LAUFEN in keramiek productie, en verfijnd design. Wat de LAUFEN producten op het eerste gezicht uniek maakt, is dat hun Zwitsers design twee belangrijke design trends verenigt: emotioneel Italiaans design uit het zuiden en de noordelijke traditie van design precisie en helderheid.

Voor LAUFEN heeft kwaliteit twee aspecten: productiekennis en de hoge mate van praktisch voordeel dat de afgewerkte badkamer de klant biedt - wat vaak niet direct zichtbaar is. LAUFEN, een Zwitsers bedrijf dat producten vervaardigt die het mogelijk maken water, een kostbare hulpbron, spaarzaam te gebruiken, toont op deze manier een toewijding aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en milieuvriendelijke productie.


LAUFEN FEITEN & CIJFERS

Rechtsvorm Vennootschap
Jaar van oprichting 1892
Hoofdkantoor Laufen, Switzerland
Raad van bestuur Antonio Linares (Senior Managing Director)
Assortiment Wastafels, toiletten, bidets, badkuipen, douchebakken, whirlsystemen, meubilair, accessoires, kranen
Productievestigingen Laufen/Zwitserland, Gmunden/Oostenrijk; Bechyně & Znojmo/Tsjechië; Gliwice & Gryfice/Polen
Dochterondernemingen Albanië, Argentinië, Australië, Oostenrijk, België, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Hongarije, India, Italië, Letland, Litouwen, Macedonië, Maleisië, Moldavië, Montenegro, Marokko, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, PR China, Roemenië, Servië, Singapore, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten
Vertegenwoordigingen Wereldwijd
Hoeveelheden 3 mil. keramische stukken per jaar

1892

JAAR VAN OPRICHTING

+3 mil.

GEPRODUCEERDE KERAMISCHE STUKKEN

6

PRODUCTIEVESTIGINGEN IN EUROPA

Production

Profound knowledge in manufacturing the most challenging designs. Development and manufacturing work closely together in a perpetual search for the optimal realization of design and quality.

Sustainability

LAUFEN’s commitment to sustainability is embedded in its vision to be the best premium bathroom brand, and to grow sustainably and responsibly. Thus, going forward, LAUFEN pledges to adopt a holistic approach to the lifecycle of its products, devising strategies to improve on all stages.

BIM

Laufen is zich bewust van het grote belang dat building information management (BIM) zal hebben voor toekomstige bedrijfsprocessen, zowel op lokaal als op mondiaal niveau. Veel projectdeelnemers investeren nu al een deel van hun middelen in dit platform. Het systeem is gebaseerd op een virtueel model dat gebruik maakt van parametrische objecten en alle projectdeelnemers voorziet van informatie die gedurende de gehele levenscyclus van het gebouw evolueert.

ARCHITECTUURPROJECTEN

Gebouwen over de hele wereld van gerenommeerde architecten die LAUFEN gebruiken.