DUURZAAMHEID DOOR INNOVATIE EN ONTWERP

LAUFEN begrijpt dat de grootste impact op het milieu wordt veroorzaakt door overmatig of onjuist gebruik van materialen en door energie uit fossiele brandstoffen. Daarom concentreert de duurzaamheidsstrategie zich op drie fronten:

Zero Waste-beleid in alle productievestigingen: Een verbintenis om de productieprocessen voortdurend te verbeteren, met het oog op een optimaal gebruik van grondstoffen en het elimineren van afval.

De energie-efficiëntie verhogen: Gebruik maken van warmteterugwinningstechnologie in fabrieken en de overstap maken naar schone energie. 

Product- en materiaalinnovatie: Een drang naar innovatie, een verfijnd begrip van design, en een diep verankerde cultuur van samenwerking vormen de kern van elke nieuwe productontwikkeling. Als zodanig is LAUFEN in staat om complete badkameroplossingen te bieden die comfort, een lange levensduur, vermindering van water- en energieverbruik en eenvoudig onderhoud garanderen.

LAUFEN's toewijding aan duurzaamheid is ingebed in haar visie om het beste premium badkamermerk te zijn en om duurzaam en verantwoord te groeien. Daarom belooft LAUFEN om in de toekomst een holistische benadering van de levenscyclus van haar producten te hanteren en strategieën te ontwikkelen om alle stadia te verbeteren:

1

PRODUCTIE


- AANVOER VAN GRONDSTOFFEN

- VERVOER

- PRODUCTIE

2

LOGISTIEK EN INSTALLATIE


- VERVOER NAAR PLAATS VAN GEBRUIK

- INSTALLATIE

- VERPAKKING

3

GEBRUIK


- OPERATIONEEL GEBRUIK VAN ENERGIE EN WATER

- REINIGING, ONDERHOUD EN REPARATIE

4

EINDE LEVENSDUUR


- VERWIJDERING

- VERVOER

5

REUTILISATIE


- TERUGWINNING

- RECYCLINGPOTENTIEEL