1892

Op 4 juli 1892 begon het succesverhaal van de "Tonwarenfabrik LAUFEN" met de productie van bakstenen en klinkers. Het bedrijf werd opgericht door drie mannen: Albert Borer, Johann Spillmann & Joseph Gerster-Roth.

1898

De vraag naar aardewerk neemt toe tot een volume dat de bouw van een tweede fabriek in LAUFEN noodzakelijk maakt. De fabriek, die in 1898 met de produktie begon, werd hoofdzakelijk gebruikt voor de vervaardiging van dakpannen en bakstenen, alsmede van afvoerbuizen.

1905

Op het terrein is een kantine ingericht, waar aan de arbeiders kwaliteitsmaaltijden worden aangeboden voor 40 cent.

1924

De verwerving van de Aktienziegelei Allschwil, de schoorsteenproductie Allschwil en de steenfabriek Tranzer had een "positieve invloed op alle steenfabrieken in het LAUFEN-dal".

Als gevolg daarvan wordt een derde oven in gebruik genomen. In hetzelfde jaar wordt het aandelenkapitaal van de "Tonwarenfabrik LAUFEN" verhoogd tot 1 miljoen Zwitserse frank.

1925

Onder leiding van Guido Gerster, CEO en lid van de raad van commissarissen van de Tonwarenfabrik LAUFEN, wordt op 26 november de "Aktiengesellschaft für keramische Industrie LAUFEN" opgericht. Vuurklei wordt geïntroduceerd, waardoor het bedrijf wastafels en gootstenen kan produceren.

1931-1933

Onder de merknaam KILVIT wordt een innovatief porseleinachtig materiaal gelanceerd. KILVIT is veel sterker dan vuurklei en de stukken komen er volledig wit en dicht uit.

1934

Er wordt een fabriek gebouwd voor de productie van wandtegels van steengoed. Zo wordt de "AG für keramische Industrie" de eerste fabrikant van wandtegels in Zwitserland en bedient zij de nationale bouwindustrie tijdens de oorlogsjaren.

1938

De productie van wandtegels wordt gevolgd door die van vloertegels. In LAUFEN wordt een andere fabriek gebouwd om deze vloertegels van steengoed te produceren. In een moeilijk bedrijfsklimaat worden nieuwe banen gecreëerd.

1949

Na de Tweede Wereldoorlog richt de Zwitserse Federale Spoorwegen, SBB, haar aandacht op de elektrificatie van het uitgestrekte nationale spoorwegnet. LAUFEN reageert met de productie van elektrotechnisch porselein - voornamelijk isolatoren - en wordt een sterke leverancier van SBB.

1952

Binnen korte tijd wordt door "AG für keramische Industrie LAUFEN" een nieuwe fabriek gebouwd in Campo Largo, in de regio Curitiba, om ook in Brazilië wand- en vloertegels te produceren. Het bedrijf wordt geregistreerd onder de naam INCEPA S.A.

1967

LAUFEN neemt het in Wenen gevestigde OESPAG (Österreichische Sanitär-Keramik und Porzellanindustrie AG) over met zijn twee Oostenrijkse productievestigingen in Gmunden en Wilhelmsburg.

1970

De "Keramik Holding AG LAUFEN" is opgericht als antwoord op de organisatorische structuur die nodig is om de 4.000 medewerkers op verschillende locaties in Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Spanje en Brazilië succesvol te begeleiden.

1971

De voortschrijdende ontwikkeling van het bedrijf maakt een nieuw hoofdkantoor noodzakelijk. De aangewezen architect is Giuseppe Gerster, een kleinzoon van Joseph Gerster, die ooit het bedrijf oprichtte.

1973

Op zaterdag 3 augustus kort voor 15.00 uur was brand uitgebroken in de vloertegelfabriek van de Tonwarenfabrik LAUFEN AG. Het vuur kwam uit de oliebrander van oven I. Ondanks de snelle reactie met brandblussers kon het vuur zich uitbreiden en zo de fabriek voor een groot deel verwoesten. [Uittreksel uit de media].

1982

Keramisch drukgieten, ontwikkeld door Keramik LAUFEN gedurende jaren, wordt voor het eerst onthuld aan het publiek in oktober 1982. Een proces dat nieuwe normen stelt voor de sanitair industrie, het stelde LAUFEN voor het eerst in staat om haar capaciteiten, haar efficiëntie en haar assortiment aanzienlijk te verhogen.

1986

Uitgifte van 140.000 aandeelbewijzen tegen 650 frank elk.

1990

LAUFEN richt zich steeds meer op design. Porsche Design is de eerste internationaal gerenommeerde naam die wordt geraadpleegd.

1997

Van 1992 tot 1997 heeft de onderneming zich door overnames in de schulden gestoken en een begin gemaakt met de herstructurering van het concern die al jaren aan de gang was.

1999

LAUFEN wordt onderdeel van de ROCA groep, en behoort daarmee tot één van de grootste en meest invloedrijke ondernemingen in de badkamer- en sanitairbranche.

2002

In 2002 lanceerde LAUFEN 'Tam Tam', 's werelds eerste staande wastafel, gegoten uit één stuk. De wastafel behoort tot de designlijn ILBAGNOALESSI One van Stefano Giovannoni.

2009

Het LAUFEN Forum opent zijn deuren. Bovendien worden het hoofdkantoor en de productiefaciliteiten van Similor naar LAUFEN verplaatst. Dit was de laatste stap in de oprichting van het Zwitserse competentiecentrum voor badkamercultuur in LAUFEN.

2013

Met de innovatie van "SaphirKeramik" presenteert LAUFEN een baanbrekende wereldnoviteit en zet een nieuwe standaard voor badkamerdesign.

2017

Keramik LAUFEN viert zijn 125-jarig bestaan.